joi, 22 octombrie 2015

22. Gemenii Divini

Atunci Dumnezeu, Arhontele eonilor și puterilor, ne-a separat cu mânie. Atunci am devenit doi eoni.” – Adam („Descoperirea lui Adam”)


Miturile din întreaga lume ne vorbesc despre zei, entități care au petrecut o bună bucată de timp pe planeta noastră. De ce ne-au vizitat și de ce au rămas aici? Ipoteze sunt multe, mai ales de la apariția paleoastronauticii, unele incredibil de fantastice: ba că ar fi vorba despre exploratori spațiali, ba despre extratereștri veniți să ne extragă aurul pentru a-l împrăștia în atmosfera planetei lor, ba că ar fi niște spirite venite din straturile superioare ale unei planete pentru a învăța să evolueze, etc. Toate variantele mai mai mult sau puțin aberante referitoare la scopul sosirii acestor ființe pe planeta noastră o ignoră pe cea a anticilor: zeii nu au venit de bună voie pe Terra, ci au fost exilați aici. La fel ca Sophia gnosticilor.
Cea mai cunoscută astfel de legendă este cea creştină, care susţine că serafimul Lucifer, în încercarea de a-şi detrona tatăl, s-a luptat cu fratele său, arhanghelul Mihail (Mikha’el în ebraică). Fiind învinşi, Lucifer şi adepţii săi au fost aruncaţi pe Pământ, fiind cunoscuţi din acel moment ca „îngeri decăzuţi”. Biblia nu este prea „darnică” în ceea ce priveşte amănuntele acestui război. Singurele menţiuni se găsesc în...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu